Research Centre for Curriculum Studies
Uit gesprekken die Marjon voerde met de collega’s van de UvA kwamen onder andere stages en afstudeerprojecten door studenten Onderwijskunde en van de lerarenopleidingen (ILO en academische PABO) bij SLO als mogelijkheid naar voren. De UvA werkt met een soort van digitale markt waar studenten kunnen intekenen op aangeboden projecten en onderzoeksvragen. Ook goed om te weten: zowel de stages als de afstudeerprojecten vinden veelal plaats in de periode van februari tot de zomer, maar hiervan kunnen studenten afwijken. De voorbereidingen starten echter al aan het begin van het collegejaar. Heb je wel oren naar het begeleiden van een stage of een afstudeerproject, dan helpt het als je je idee of (onderzoeks)vraag toelicht in maximaal een half A4-tje. Stuur je tekst voor 3 september naar Marjon (m.tammenga@slo.nl), zodat zij de opbrengsten kan inbrengen bij de verschillende UvA-coördinatoren.
Ook het verzorgen van gastcolleges door SLO-medewerkers werd vanuit de UvA genoemd. Dit zou mogelijk zijn in het bachelorvak Curriculum studies (onderdeel van Onderwijskunde) of het vak Educatief ontwerp (onderdeel van de Educatieve master). Het is een mooie gelegenheid om jouw expertise op het gebied van curriculum te delen met studenten. Dat kan vakoverstijgend en thematisch zijn of juist schoolvakspecifiek. Ben je wel in voor een gastcollege, dan graag een mailtje voor 26 juni met daarin een korte omschrijving van je voorstel naar Marjon (m.tammenga@slo.nl). Zij koppelt je dan aan de betreffende vakcoördinator.
Tegelijkertijd vernemen we graag ook welke kansen jij op het gebied van samenwerking rond onderwijs ziet. Je kunt studenten begeleiden in een stage of afstudeeropdracht of een gastcollege verzorgen, maar er kan vast nog veel meer!
Om een beeld te krijgen van het onderwijsprogramma van de UvA, klik hier.
Om een beeld te krijgen van het onderzoek dat binnen de UvA verricht wordt;